Boekbinden

Een sterke blijvende hechting is van essentieel belang voor boekbinden en grafische toepassingen. Intercol heeft een breed gamma aan lijmen die aansluiten bij diverse applicaties. Boeken en gebonden uitgaven moeten voldoen aan een hoge duurzaamheid, temperatuur- en vochtbestendigheid en de lijmen moeten een sterke hechting geven op diverse ondergronden.

Intercols uitgebreide productportfolio heeft veel specifieke lijmen die worden toegepast in de grafische industrie. Diverse producten komen tegemoet aan eisen voor de hoogste productiesnelheden en het breedste hechtings- en temperatuurbereik.

Ook Geschikt Voor Alle Melt-On-Demand Systemen En Digitale Druk

Op het gebied van pagepull tests veroudering en flexibiliteit bieden de diverse EVA. PO, en PUR hotmelt technieken veel invalshoeken. PUR hotmelts zijn het beste bestand tegen de meeste inkten en oplosmiddelen, waardoor lijmfouten worden voorkomen.

Hardcover En Softcover Boeken

Het boekbinden is de afgelopen decennium veranderd van grote oplagen naar kleinschalige productie van veel verschillende uitgaven. Ook bij de lijmen die worden gebruikt om boeken te maken is deze verandering merkbaar. Intercol biedt een breed scala aan oplossingen voor het binden van boeken met harde kaft en paperback met voldoende kleefkracht om extreme temperatuur- en vochtige omstandigheden te doorstaan.

Ons lijmassortiment is gebouwd op standaard producten die schoon lopen en goed hechten op zowel standaard als digitaal bedrukt papier. Met name PUR hotmelts lossen potentiële hechtingsproblemen als gevolg van het gebruik van oliën en -coatings op

Rugverlijming

De ruggengraat van een catalogus, boek of tijdschrift is het meest veeleisende gebied en vereist een unieke combinatie van producten en processen om bestand te zijn tegen langdurige opslag en herhalend intensief gebruik.

Levering Uit Voorraad En Just-In-Time

Lagere opslagkosten en just-in-time levering zijn een belangrijk kenmerk van Intercol

Soorten Lijm Voor Boekbinden

Hotmelt

Koudlijm

Gelatine

Applicaties In Boekbinden

Ruglijmen

Zijlijmen

Schutbladen

Inhangen

Covers

nl_NL_formalDutch