Puhelu: +31 (0) 318 636363 | Sähköposti: info@intercol.nl

Maailmanlaajuinen raaka-ainepula jatkuu myös liimoissa


Liimojen ja peruskemikaalien valmistajat joutuvat joskus vähentämään tuotantoaan maailmanlaajuisen raaka -ainepulan vuoksi. Tämä voi johtaa tuotteiden pulaan liiman käyttäjille.

LISÄÄ MAAILMANLAAJUISTA RAAKA -AINEEN KULUTA

Aiemmin kerrottiin, että raaka -ainepula jatkui. Jos mahdollista, valitaan vähemmän niukkoja tai vaihtoehtoisia tuotteita.

Nyt useat alan toimittajat ilmoittavat, että maailmanlaajuinen raaka -ainepula kasvaa. Aiemmin pula nosti hintoja, mutta nyt myös tuotanto pysähtyy. Toimittajien varastot ovat loppumassa, minkä seurauksena koko ketju pysähtyy yhä enemmän.

KOKONAISKETJUSSA TUNNETTAVIEN RAAKA -AINEIDEN PIKKUJEN SEURAUKSET

Monet valmistajat eivät voi enää antaa toimitustakuita. Joillakin toimialoilla osa tehtaista on jo suljettu kokonaan raaka -ainepulan vuoksi. Ei ole odotettavissa, että raaka -ainepula jatkuisi täydelliseksi toimituskatkoksi Alankomaissa, mutta ongelmat vahvistuvat. Raaka -aineiden rajallinen saatavuus rajoittaa tuotantomääriä. Valmistajien on nyt asetettava toimituksensa etusijalle ja valittava uskollisia asiakkaita uusien pyyntöjen sijasta.

LIIAN LYHYET RAAKA -AINEIDEN ONGELMA EI OLE YLI

Vielä ei ole selvää, milloin raaka -ainepula jatkuu. Tilanteen pelätään jatkuvan tämän vuoden syksyyn saakka. Kiinan talouden parantuessa ja siksi viennin vähentyminen Alankomaihin, jakeluongelmat ja tuotannon supistuminen johtavat siihen, että maailmanmarkkinoiden tilanne ei ole vielä ohi. Raaka -aineiden tuonti muista maista ei myöskään ole suora ratkaisu. Lisäksi hinnat Amerikassa ja Aasiassa ovat myös paljon korkeammat, joten on kannattavaa, että monia raaka -aineita viedään edelleen Eurooppaan.

Hintojen korotukset ovat välttämättömiä

Raaka -ainepulan vuoksi hinnankorotukset ovat välttämättömiä toimitusketjussa. Tuotepulaa ja hinnankorotuksia ei voi ottaa vastaan yksi ketjun lenkki. Siksi korkeammat hinnat siirtyvät asiakkaillemme.

Onko sinulla kysyttävää tai kommenttia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish