Puhelu: +31 (0) 318 636363 | Sähköposti: info@intercol.nl

Minder lijmgebruik als oplossing voor grondstoftekorten

Meer dan ooit is het belang van het besparen van grondstoffen belangrijk. Veel bestaande lijmapplicaties kunnen af met minder lijm door de juiste machineafstellingen en het bepalen van de minimale hoeveelheden.

Ympäristö

Niet alleen de leverbetrouwbaarheid en de financiën zien er beter uit met een lijmbesparing, minder materiaalgebruik betekent aan veel kanten een beter milieu. De effecten in de logistieke ketens, zoals die van verpakkingen, naar voedselverpakker, naar de retailer en de eindgebruiker. Iedere gram besparing telt minstens 4x in transport en in marge.

Punten in plaats van strepen

Bij dot verlijmen kan er 30% tot 70% van de lijm worden bespaard. Door hotmelt en koudlijmkoppen goed af te stellen is dit goed verwerkbaar en kunnen snelheden soms zelfs hoger door een meer initiële kleefkracht van de lijm. De lijm is sneller droog of afgekoeld.

Anti slip in plaats van pallet wikkel folie

Antislip wordt vaak ingezet met één van onze hotmelt lijmen. Door hotmelt in te zetten om dozen, trays of zakken te fixeren op een pallet, kan het gebruik van palletfolie sterk reduceren of zelfs volledige overbodig zijn.

Tijdelijk verlijmen van producten in de FMCG

Ook het tijdelijk verlijmen van producten, portionpacks, six-packs of andere bundels, kan goed doormiddel van hotmelt lijmen. U bent misschien wel bekend met het pasje dat u opgestuurd krijgt met een brief. Het pasje is verwijderbaar van de brief, maar blijft precies goed gefixeerd. Dit kan ook gerealiseerd worden met bundelverpakkingen in de FMCG sector.

fiFinnish