Papieren pallet omwikkeling?

Overweegt u een papieren pallet wikkeling in plaats van kunststof wikkelfolie vanwege milieutechnische voordelen? Een nog lagere milieu impact kunt u bereiken door antislip lijmen in te zetten. Door een aantal stroeve lijmstrepen aan te brengen op zakken en/of dozen op een pallet, wordt er een verband gecreëerd dat tegen sterke afschuifkrachten kan.

Hotmelt, de standaard pallet stabilisatie

Middels hotmelt lijm worden al vele pallets gestabiliseerd, door de verschillende soorten die hier beschikbaar zijn, sterk- tot licht klevend in combinatie met het lijmpatroon en het lijmvolume, is er vrijwel altijd een ideale afstelling te vinden.

Biobased lijmen

Het is zelfs mogelijk om biobased lijmen te ontwikkelen voor pallet stabilisaties, de antislip lijm zal dan wel op enkele vlakken moeten toegeven op hotmelt. Zo zal een biobased antislip lijm veel duidelijker aanwezig zijn op een verpakkingen. Gedacht kan worden aan lijmen op basis van zetmeel, sacharide, gelatine, of een combinatie hiervan.

Recyclebaarheid

Watergebaseerde lijmen en hotmelts worden al op eindeloos veel verpakkingen, zoals veel kartonnen dozen, en als etikettenlijm op potten en flessen, toegepast. Soms gaan deze lijmen mee in het recycleproces en worden onderdeel van nieuw papier, soms worden deze in het recycleproces afgevangen. Hoe dan ook is het lijmvolume antisliplijm slechts een fractie van de hoeveel palletwikkelfolie die doorgaans wordt gebruikt. Een besparing van het milieu, en op financieel gebied.

Ondersteuning van palletwikkelexperts

Intercol werkt samen met externe palletwikkelexperts die alles weten over antisliplijmen, palletwikkelfolies en tussenlegvellen. Zij kunnen berekenen wat u per jaar kunt besparen door over te schakelen op palletstabilisatie-, antislip lijmen.

Pallet stabilisatie lijmen

fr_BEFrench