Global mangel på råvarer fortsetter også for lim


Produsenter av lim og basiskjemikalier blir noen ganger tvunget til å redusere produksjonen sin på grunn av den verdensomspennende mangelen på råvarer til lim. Dette kan føre til mangel på produkter for limbrukere.

ØK GLOBAL RÅVAREMANGLE

Det ble tidligere meldt at råstoffmangelen fortsatte. Der det er mulig velges mindre knappe eller alternative produkter.

Nå opplyser flere leverandører i bransjen at den globale råvaremangelen øker. Prisene ble tidligere drevet opp av mangel, men nå følger også produksjonsstopp. Lagrene hos leverandørene er i ferd med å ta slutt, noe som gjør at hele kjeden stopper mer og mer.

KONSEKVENSER AV RÅVAREMANGLER SOM FØLLES I HELE KJEDEN

Mange produsenter kan ikke lenger gi leveringsgarantier. I noen bransjer har noen fabrikker allerede stengt helt på grunn av mangel på råvarer. Det er ikke forventet at råvaremangelen vil fortsette til et fullstendig forsyningsstopp i Nederland, men at det er problemer bekreftes. Den begrensede tilgjengeligheten av råvarer er en begrensende faktor for produksjonsvolumer. Produsenter må nå prioritere sine leveranser og foretrekke lojale kunder fremfor nye forespørsler.

PROBLEM MED RÅVARER FOR KORT IKKE OVER

Det er foreløpig ikke klart før når mangelen på råvarer vil fortsette. Det fryktes at denne situasjonen vil vedvare til høsten i år. På grunn av den bedre økonomien i Kina, og derfor mindre eksport til Nederland, distribusjonsproblemene og redusert produksjon, er ikke situasjonen på verdensmarkedet over ennå. Import av råvarer fra andre land er derfor heller ingen direkte løsning. I tillegg er prisene i Amerika og Asia også mye høyere, noe som gjør det lukrativt at mange råvarer fortsatt eksporteres dit fra Europa.

Prisøkninger er nødvendig

På grunn av mangel på råvarer er det nødvendig med prisøkninger i leverandørkjeden. Produktmangel og prisøkninger kan ikke absorberes av ett ledd i kjeden. Derfor vil de høyere prisene gå videre til våre kunder.

Har du spørsmål eller kommentarer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nb_NONorwegian