Ring upp: +31 (0) 318 636363 | E-post: info@intercol.nl

Den globala bristen på råvaror fortsätter också för lim


Tillverkare av lim och baskemikalier tvingas ibland minska sin produktion på grund av den världsomspännande bristen på råvaror för lim. Detta kan leda till brist på produkter för limanvändare.

ÖK DEN GLOBAL BRISTEN AV RÅMATERIAL

Det har tidigare rapporterats att råvarubristen fortsatte. Där det är möjligt väljs mindre knappa eller alternativa produkter.

Nu uppger flera leverantörer i branschen att den globala råvarubristen ökar. Tidigare drevs priserna upp av brist, men nu följer även produktionsstopp. Lager hos leverantörer håller på att ta slut, vilket gör att hela kedjan stannar mer och mer.

KONSEKVENSER AV RÅMATERIALBRIST KÄNLIG I HELA KEDJAN

Många tillverkare kan inte längre ge leveransgarantier. Inom vissa branscher har vissa fabriker redan stängt helt på grund av bristen på råvaror. Det förväntas inte att råvarubristen kommer att fortsätta till ett fullständigt leveransstopp i Nederländerna, men att det finns problem bekräftas. Den begränsade tillgången på råvaror är en begränsande faktor för produktionsvolymerna. Tillverkarna måste nu prioritera sina leveranser och föredra lojala kunder framför nya förfrågningar.

PROBLEM MED RÅVAROR FÖR KORT INTE ÖVER

Det är ännu inte klart förrän när bristen på råvaror kommer att fortsätta. Man befarar att denna situation kommer att fortsätta till hösten i år. På grund av den förbättrade ekonomin i Kina, och därför mindre export till Nederländerna, distributionsproblemen och minskad produktion, är situationen på världsmarknaden inte över än. Att importera råvaror från andra länder är därför inte heller en direkt lösning. Dessutom är priserna i Amerika och Asien också mycket högre, vilket gör det lukrativt att många råvaror fortfarande exporteras dit från Europa.

Prishöjningar är nödvändiga

På grund av bristen på råvaror är prishöjningar nödvändiga i försörjningskedjan. Produktbrist och prisökningar kan inte absorberas av en länk i kedjan. Därför kommer de högre priserna att föras vidare till våra kunder.

Har du några frågor eller kommentarer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish