Wat is behanglijm?

Behanglijm is in diverse soorten verkrijgbaar, het is te koop als droog poeder dat u zelf kunt aanmengen, het is ook te koop in meer geavanceerde samenstellingen die vloeibaar zijn.

Poederlijm

De poederlijmen zijn doorgaans koud oplosbare poeders die zich mengen met een grote hoeveelheid water. De uiteindelijke lijm bestaat meestal voor ca. 90% uit water. Poederlijmen zijn beperkt in samenstellingen, omdat veel additieven voor onze lijmen enkel vloeibaar kunnen worden toegepast.

Vloeibare lijm

In vloeibare lijmen kunnen veel meer geavanceerde lijmtechnieken worden ingebouwd. Er kunnen hechtingsverbeteraars aan de lijm worden toegevoegd die hechting mogelijk maken op ondergronden van staal- glas- en plastic. Bovendien kunnen de lijmen relatief minder water bevatten (naar wens) en sneller drogend worden ingesteld. Eventueel kunnen ook watervaste, brandwerende en roestwerende middelen worden toegevoegd.

Industriële lijmen

Ook voor industriële toepassingen worden wandbekledingslijmen en behanglijmen toegepast. Zoals voor de productie van behang en kant en klaar te gebruiken wandpanelen.

Lijmadvies

Het beste lijmadvies is te vinden op het behang dat u koopt en de winkel waarin u dit behang koopt. Intercol is leverancier en ontwikkelaar op industriële schaal. Wij ontwikkelen lijmen in samenwerking met de behangproducenten.

nl_NL_formalDutch