Intercol is producent van watergebaseerde lijmen. Veel van deze lijmen worden gebruikt om verpakkingen te produceren en te sluiten. Bij watergebaseerde lijmen is het belangrijk dat het water kan drogen. Dit kan in de praktijk goed met materialen zoals
- Papier
- Karton
- Hout
- Textiel
- Vezelmateriaal
- Natuurlijke materialen zoals kokos, plantenvezels, gras, stro, etc.
Welke soorten watergebaseerde lijmen zijn er?
Watergebaseerde lijmen hebben een lijmstof die is opgelost in water. Feitelijk zijn het niet altijd oplossingen, dispersielijmen hebben een emulsietoestand.
Dispersielijmen
De meest gebruikte soort is een dispersielijm, dispersielijmen zijn meestal vloeibaar-wit en kunnen na droging een transparante (plasticachtige) lijmfilm geven.
Zetmeellijmen
Zetmeellijmen kunnen gebaseerd zijn op bijvoorbeeld mais-, tarwe- of aardappelzetmeel. Deze lijmen kunnen ook gemengd worden met elkaar of zelfs onder voorwaarden met specifieke andere lijmen , zoals dispersielijmen, caseïne of dextrine.
Polyvinylalcohol
Polyvinyalcohol lijmen hebben eveneens een fossiele oorsprong. De eigenschappen van polyvinylalcohol komen vaak overeen met die van aardappel- of tarwezetmeellijmen. Polyvinylalcohol lijmen hebben unieke barrière eigenschappen, dit maakt ze geschikt voor het gebruik als coating op papier en folies.

De volgende koudlijmen heeft Intercol in haar assortiment
- Dispersie
- Dextrine
- Caseine
- Hybride
- Latex
- Polyvinylalcohol (PVOH, PVA, PVAL,)
- Polyvinylacetaat (PVAc)
- Zetmeel
- Synthethisch
- Acrylaat
- PUR lijmen
- Biologisch
Per toepassing
- Inliners – golfkarton
- Vouwkartonnage
- Cacheren – Lamineren
- Hout & Bouw
- Boekbinden
- Etiketteren
- Wandbekleding
- Overig – loonmengen